Bedankje

Vriend en blogger Peter de Kock riep al tijden dat ik ook moest gaan bloggen. Altijd hield ik dat af met allerlei argumenten. Ik wist niet waarover ik moest bloggen. Wat had ik nu eenmaal te vertellen? En een schrijver ben ik ook al niet. Tot ik begon met het schrijven van korte verhalen en gedichten (wat ik privé al wel deed) en hiervoor feedback zocht. Een nieuwe blog was geboren.

Het besluit om deze website te maken en mijn teksten erop te zetten is wat mij betreft een hele goede zet geweest. Dankzij alle respons, hulp en input van anderen weet ik dat ik met het schrijven verder wil gaan.

De feedback die ik heb gekregen van vrienden en bekenden maar ook de hulp bij het goed wegzetten van de site hebben mij in ieder geval gesterkt.

WordPress

De keuze voor het platform WordPress was snel gemaakt. Het is toch een vorm van bloggen en dit is het meest gebruikte en best bekend staande blogplatform. Het design was daarna heel makkelijk. Zoek een leuk, bij je onderwerp passend, thema uit en je bent al een heel eind. Na wat tweaken aan de techniek en beveiliging en testen en rommelen heb je een site die in ieder geval bruikbaar is.

Het echte werk begint echter bij het maken van de content en het kiezen van de juiste manier van communiceren naar buiten. Daar kon ik dan ook best wat hulp bij gebruiken en die heb ik gekregen van een goede vriendin. Astrid van der Vleut, van HitProfs zoekmachine marketing, kon me wijzen op een aantal optimalisaties voor de site zodat ik beter gevonden zou worden en van daaruit begonnen ook zaken als betere beveiliging van de site, betere zichtbaarheid van artikelen enzovoorts te komen. Dit gekoppeld aan de tips en trucs die ik bij het Schrijfcafé Breda heb opgedaan is de site nu grotendeels klaar. Het oogt wat professioneler maar vooral, het is interactiever door de mogelijkheid om via email jezelf te abonneren, een betere bewegwijzering door breadcrumbs, een tagcloud en de ‘Meest gelezen’ en ‘Keuze van de auteur’ blokken in de zijbalk.

Ik ben blij dat ik hiermee zo geholpen ben. Er zijn nog wat technische dingen die ik doen moet om wat kleine onvolkomenheden op te lossen maar het merendeel is wel klaar nu.

Facebook

Daarnaast heb ik ook een Facebook pagina gemaakt waarop mijn posts geplaatst kunnen worden in plaats van (of misschien ernaast) op mijn persoonlijke wall. Hier kan ik eventueel nog wat meer mee doen dan nu maar daar moet ik nog heel wat mee stoeien om het goed uit de verf te laten komen.

Nog even en ik ben bijna een pro! 😉

Nogmaals, met veel dank aan iedereen die de moeite neemt om te reageren, proefleest (dank je Famke en Ingrid) en proef luistert. Extra dank aan Peter de Kock, Astrid van der Vleut van HitProfs en de nieuw gevonden inspiratoren van het Schrijfcafé Breda; Monique Smit en Karen Meijs.

4 reacties

  1. Dat je moest gaan bloggen was trouwens maar een grapje 🙂

    Nee hoor, dat is natuurlijk niet waar. Zoals jij met bloggen uit de startblokken bent gevlogen ( en om in de metafoor te blijven: op meerdere banen tegelijk), verraadt dat het bloggen en jij elkaar gevonden hebben en nu in een innige omhelzing over de hele aardbol dansen.

    Respect hoor! (En ik heb er veel plezier in alles te volgen).

    • walther

      Ik ben inderdaad met een vliegende start begonnen ja. En heb gewoon enorm plezier in het schrijven. Ik heb nog veel te leren maar ben blij dat ik er wel wat mee ben gaan doen. Dank Peter voor je woorden en je motivatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.