Goede start

Mocht je me op FaceBook bevriend hebben dan heb je het wellicht voorbij zien komen. Ik ben druk doende om mijn vakgebied ICT (grotendeels) te verlaten en beweeg me behoorlijk richting de kunst en cultuur sector. Omdat ik hier nieuw ben, geen achtergrond noch opleiding heb genoten in deze richting, ben ik onlangs aan de Open Universiteit met de bachelor studie Algemene Cultuurwetenschappen begonnen. Een studie die niet alleen aansluit bij mijn interesses maar mij ook een brede basis zal bieden om in deze sector aan de slag te kunnen. De kans is groot dat ik ook zal berichten over de studie, de leuke weetjes en kennis die ik opdoe. Vooralsnog is het nu vooral een basis leggen voor de verdere studie. Een inleiding in de filosofie en oriëntatie in de cultuurwetenschappen. Ik zal in een latere blog de studie zelf wel wat toelichten.

Aangezien ik naast deze studie nog andere activiteiten ontplooi zal ik, zoals in de vorige blogpost al schreef, mijn balans moeten vinden tussen alles wat er speelt. Het schrijven echter gaat goed. Ik heb inmiddels wat korte verhalen geschreven als vingeroefening (deze zal ik tzt wel posten, eerst even laten rusten voor ik ze herlees en redigeer) en ben daarnaast weer begonnen aan mijn novelle. Het herschrijven van wat er is blijkt echter lastiger dan gedacht en ik dacht er al niet makkelijk over. Maar het vordert gestaag. Het eerste hoofdstuk is nu al een flink eind op weg en zal wellicht (deels) bij wijze van teaser op mijn site verschijnen.

Ik heb inmiddels iemand gevonden die met mij wil kijken naar de vormgeving van mijn (hopelijk) dit jaar te verschijnen tweede dichtbundel. Dat is al iets. Daarnaast ben ik nog op zoek naar iemand die met mij de selectie wil maken uit alles wat ik tot op heden heb geschreven. Of de bundel een specifiek thema mee zal krijgen of niet is dus nog onbekend. Dat hangt geheel af van de selectie.

Kortom, de plannen die ik heb beginnen langzaam vorm te krijgen en ook de balans begint langzaam maar zeker te komen. Een goede start dus.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.