Het is het Seizoen

Het is het seizoen. Het seizoen voor zoetsappig, voor feelgood. Het seizoen voor gelukzaligheid en een glimlach, een ho ho ho. Now Dasher! Now Prancer! Het is het seizoen voor kerstsferen volgens Hollywood of Hallmark.

De dagen die voor sommigen eenzaam zijn, voor anderen zo druk dat ze het niet lijken te redden en, voor de meesten, de jaarlijkse stress van het gedwongen omgaan met aangehuwde familie. Kerstdiners, nieuwjaarsfeestelijkheden en de bijbehorende katers. De radio en het scherm puilen uit van soms wel erg tenenkrommend en tandglazuur verwijderend audio en visueel geweld. Een vleugje coming home for christmas, wat i’m dreaming of a white christmas gesprenkeld over een soms wel erg overvloedig gedecoreerd huis. Het is het seizoen voor vluchtgedrag in fantasie huiskamers. In sferen die slechts enkelen onder ons vagelijk zullen herkennen maar waar iedereen toch zo naar lijkt te verlangen. Het is die tijd van het jaar waarin we onszelf onderdompelen in gelukzaligheid, al dan niet geveinsd.

Laat de romantische kerstfilms maar komen, ik ben een boon voor sentimenteel gedoe. Maar laat aub Mariah Carey thuis. All I want for Christmas is om een keertje gevrijwaard te zijn van haar.

Foto door Kevin Bidwell.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.