Zichtbaarheid, netwerken en andere uitingen

Als schrijver en als dichter (met name dat laatste) ben ik natuurlijk veel bezig met optreden. En dat is soms best wel wat werk tegen een bijzonder lage vergoeding want het levert niet direct wat op. Soms ontvang je reiskostenvergoeding en soms verkoop je een bundel maar over het algemeen sta je voor nop te werken. Maar het levert op een andere manier iets op wat net zo belangrijk is. Naamsbekendheid. Als beginnend schrijver en dichter is dat best belangrijk want je bent nagenoeg onzichtbaar als je pas start. Mensen weten niet wie je bent, wat je brengt en of je überhaupt wel het lezen of beluisteren waard bent. Uiteindelijk is er dan toch de hoop dat het zich gaat vertalen naar verkopen van bundels en later wellicht ook andere publicaties en dat je tegen een goede gage ergens kan optreden. Ik heb zelf niet de illusie dat ik ooit van mijn werk zal kunnen leven. Ik besef mij dat ik naast dit altijd werk zal moeten verrichten in een andere sector. Een betaalde baan of als zelfstandige je inkomen bijeen vergaren en het geschrijf vooral als uit de klauwen gelopen hobby bezien. Okay, ik geef toe, ergens heb ik wel wat hoop. Maar sowieso ben ik niet een persoon die gelukkig wordt van enkel het een of enkel het ander. Ik heb meer uitdagingen nodig.

Ik combineer mijn poëzie dan ook graag met andere uitingen. Cultureel, kunstzinnig, muzikaal. Ik ben sinds kort bezig met het vervaardigen van wat eigen beeldend werk in combinatie met mijn teksten. Dat ik daarbij niet gehinderd wordt door gebrek aan kennis moge duidelijk zijn. Maar al doende leert men. Komende tijd komen er dus wat leuke projecten aan, beelden daarvan zal ik ook plaatsen op deze site en op mijn facebookpagina.

Ook zet ik mij in voor andere dingen die zijdelings te maken hebben met het schrijven. Samen met andere mensen organiseer ik sinds een aantal maanden het podium WoordDingen en met dat podium gaan wij binnenkort ook workshops aanbieden in samenwerking met ervaren dichters, schrijvers en mensen van andere disciplines. Hierover zal ik later wel het een ander bekend gaan maken als het geheel wat meer vorm heeft en er meer bekend is over het hoe, waar en wanneer.

En werk dus. Dat is dan weer een ander traject (en verhaal).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.