Als zelfstandig ondernemer starten

Hoe vind ik mijn balans? Zelfstandig ondernemen gaat gepaard met een hoop werk en druk en stress. En die laatste twee zijn triggers voor iets waar ik ver weg van wil blijven. Beangstigend toch?

Opgenomen met een MXL-990 als microfoon

Wat een leven
Wat een leven
Als zelfstandig ondernemer starten
/

4 reacties

  1. Bas Adriaansen

    Ik ben zo’n 20 jaar zelfstandig geweest als vormgever/art director. De jaren daarvoor was ik in loondienst. Ik heb in die tijd ups en downs gehad, maar het gedoe van administratie, new business etc. is voor de meeste creatievelingen een pain in the ass. Begrijpelijk want creatieven willen met hun vak bezig zijn, niet met triviale zaken als gezeik over belasting, onbetaalde rekeningen etc. Ik denk dat er maar weinig creatieven in staat zijn om zelfstandig te functioneren. Misschien kan jij dat wel Walther, ik vond het erg moeilijk.

    • walther

      Heel eerlijk gezegd vind ik die “bijzaken” ook lastig Bas. Ik ben geen boekhouder, administrateur, verkoper enzovoorts. Maar tegelijkertijd hou ik er wel van om de vrijheid te hebben om te doen waar ik vrolijk van word. De “trivialiteiten” horen daar helaas bij. Dat is een balans die ik moet zien te vinden uiteindelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.