Bloggen vanuit De Huiskamer

Het begint zo langzamerhand een gewoonte te worden dat bloggen vanuit De Huiskamer. Hoe komt dat nu?

Het begon een aantal weken geleden toen Peter de Kock besloot om De Huiskamer te promoten op diverse sociale media. Na een paar losse bezoekjes wilde ik toch eens afspreken met een aantal mensen tegelijk om gewoon eens gezellig met elkaar van gedachten te wisselen over diverse onderwerpen. Daarbij verwachtend dat het vooral om een kop koffie en veel slap geouwehoer zou gaan. Al snel escaleerde het naar een bijenkomst van actieve bloggers die vanuit deze locatie live zouden gaan bloggen.

Dat hebben we geweten.

Met vijf mensen waren we aanwezig. Veel lol, gekletst en uiteindelijk zijn er een aantal leuke blogjes uit gekomen, ieder met zijn of haar eigen insteek. Wat we niet konden bevroeden was dat het blijkbaar nieuwswaardig is. Al snel waren zowel de ORTS (de locale omroep) als BN DeStem (regionaal dagblad) geïnteresseerd om over dit gebeuren een interview af te nemen. Ik realiseerde me later pas dat het zomer is. Komkommertijd dus. Ik zou me werkelijk geen andere reden kunnen indenken waarom deze samenklontering van vooral niet interessante mensen (en ik ga nu gigantisch geroyeerd worden als lid van het bloggers collectief 😉 ) interessant kan zijn.

Of het moet zijn dat de mensen die in dit groepje zitten stuk voor stuk ook politiek actief zijn, betrokken zijn bij de gemeente of zich anderszins inzetten voor de lokale gemeenschap. Is men bang dat er een serieuze bedreiging voor het establishment ontstaat doordat een aantal anarchistische breinen bij elkaar gaan zitten?

Nou ontstaan hier wel de nodige ideeën. Creatieve mensen spuien nu eenmaal van alles en als ze bij elkaar zijn gaan de ideeën vaak aan de haal met elkaar en voor je het weet zijn het plannen geworden. Radio Vrij Oosterheide, OXIT (Oosterheide gaat zich afscheiden van de rest van de gemeente Oosterhout), een Oosterhouts Bloggers Collectief. Natuurlijk zal dit allemaal met een korrel zout genomen moeten worden. Het zijn vooral leuke bezigheden voor overactieve breinen.

Een situatie die voor ons zo gewoon is. Is dat nu echt nieuws? Er gebeurt weinig in deze gemeente, maar die paar mensen die nu dus bij elkaar zijn gekomen maken reuring over diverse zaken en we bloggen daar ook over. De een meer dan de ander aangezien ik vooral blog om mijn schrijverschap te ontwikkelen en alles wat daaromheen hangt. Niet dat ik nu zo weinig op heb met wat er gebeurd en besproken wordt. Ik doe ook mijn zegje wel. Alleen ben ik wat minder zichtbaar daarover omdat mijn blog nu juist niet bedoeld is als politiek statement of uitingsmogelijkheid. Het focus van mijn blog ligt daar helemaal niet op alhoewel ik zo nu en dan wel wat laat horen over de lokale gemeenschap.

Hoe dan ook.. ik sta dus morgen in de krant. Ben benieuwd..

Het linkje naar de online teaser (volledig artikel in de dode bomen editie): http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/livebloggen-vanuit-het-centrum-van-oosterheide-1.6158821

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.