Comfort Zone

Ik ben een beginnend schrijver. En dat valt niet mee. Ik ben kritisch op mijn eigen teksten maar publiceer ze vaak toch omdat ik soms zelf niet weet waarom ik iets niet prettig vindt lopen of waarom het onderwerp niet goed uit de verf komt. Daarvoor heb ik dan feedback nodig. Feedback van lezers en collega auteurs. Gelukkig gebeurt dat ook. Zo kan ik me ook verbeteren. Maar dat betekent ook dat ik daarvoor uit mijn veilige schulp moet komen. Uit mijn comfort zone moet treden.

Alsof dat niet genoeg is moet ik me ook bekwamen in het beschrijven van gebeurtenissen of handelingen waar ik wat meer moeite mee heb. Denk hierbij aan gewelddadige scenes of het beschrijven van een stevige vrijpartij in bewoordingen die ik toch meestal enkel in wat beperktere kringen bezig.

Niet dat ik preuts ben, of pacifistisch of iets dergelijks. Dat is het niet. Het is gewoon niet een manier van communiceren die ik normaal gesproken bezig of zoals gezegd, alleen in select gezelschap. Geloof me, dan is het best eng als ik een erotisch verhaal moet schrijven. Want ben ik niet te vulgair? Is het wel spannend genoeg? Is het misschien niet “over the top”?

En dat is dus net wat ik heb “moeten” doen. Uit die comfort zone en een erotisch verhaal schrijven. Dit verhaal zal deze week op de site geplaatst gaan worden, of beter gezegd, toegankelijk gemaakt worden voor iedereen. Ik hoop dat mensen ervan kunnen genieten. 😳 😉

En ik hoop zoals bij al mijn schrijfsels op constructieve kritiek.

Of complimenten. Want die zijn ook welkom. 🙂

2 reacties

    • walther

      Sowieso schrijf ik inderdaad zoals ik praat in mijn blogposts. Ik probeer dat wel te vermijden in mijn korte verhalen. Maar dank voor de tip want dit realiseer ik me nog te weinig. Een aandachtspunt, dat zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.