De Jonge Dame kronieken: Podcastperikelen

Na wederom een lange afwezigheid onlangs weer een bezoekje gebracht aan Marloes. Wie Marloes ook alweer is? Marloes is de eigenzinnige, warme persoonlijkheid die in Ede de leuke en gezellige koffietent genaamd De Jonge Dame bestiert. Het was alweer een half jaar geleden dus hoog tijd dat ik weer eens mijn neus liet zien. Uiteraard kreeg ik dat wel even te horen. De Jonge Dame is natuurlijk ook een vaste waarde, een verplicht bezoek, mits open, als ik in Ede ben. Je krijgt er heerlijke koffie, lekkere thee en er is een teveel aan lekkernijen in de vorm van eigengemaakt gebak of heerlijke lunchgerechten.

De Jonge Dame is dan ook populair onder jonge ouders, oudere jongeren, handwerkgroepjes, pappadag clubs, verdwaalde koffie verslaafden, podcasters en schoolreismoeders. Zo ook bij José, podcaster van de immens populaire podcast Strapats (te vinden op Facebook, Soundcloud etc.). Ze verhaalde over haar ervaringen daags ervoor tijdens een dagje Toverland met de klas/school van haar kinderen. Dit was een dankbaar onderwerp van gesprek; kinderen die overmoedig in achtbanen stappen, moeders die wit uitgeslagen uitstappen en kinderen begeleiden op een gezellig dagje weg. En dan de dag erna stuiterballen moeten temmen.

Wat ook heerlijk aan De Jonge Dame is, is dat er gefilosofeerd kan worden, gediscussieerd, gefileerd en geanalyseerd. Zoals een verhit debat over de versnippering van de postbezorgingmarkt, de ellende van gasten die servies vuil maken, bezoekers die de spelletjeskast overhoop gooien, de glazenwasser die zijn tijd neemt om langs te komen (maar hij mocht het rustig aan doen) een verdwenen gehaakt kussen en het nut van een brillenkoker voor podcasters. Kortom, het was er gezellig.

Vlak voor het vertrek nog wel een discussie over hoe je “hey pannenlapjes”uitspreekt.. of althans.. hoe ik het uitspreek. In ieder geval niet zoals in de podcast van 27 maart wordt gesuggereerd. Voel me verder niet in mijn mannelijkheid aangetast hoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.