De laatste loodjes van dit jaar..

We zijn er weer. Of beter, ik ben er weer. Het is de tijd van feestdagen en drukte voor die dagen en uiteraard ook tijd voor neuzen die vollopen, holtes die te klein lijken, kelen die dichtslibben en dagen vol gesnuif, geproest en weinig slaap. Oftewel, de onuitroeibare verkoudheid. Stevig dit keer. Lezen lukte me al niet vanwege het gesnuif en gesnotter en tranende ogen, laat staan fatsoenlijk schrijven.

Ik heb echter in de tussentijd niet stilgezeten en aan een aantal dingen gewerkt die mij volgend jaar bezig gaan houden. Tipje van de sluier; vooral focus op schrijven en studeren en aan mijzelf werken (ik weet het, dat wisten jullie al.. het is gewoon een continue strijd en zo herinner ik mijzelf er tenminste aan dat ik dat behoor te doen, mijn excuses dat ik jullie leestijd hiervoor misbruik..). Tegelijkertijd hoop ik dat er ook ruimte is voor een tweetal projecten. Projecten die mij nu al enthousiast maken maar tegelijkertijd ook enigszins afschrikken doordat de projecten mij, wederom, uit mijn comfortzone zullen sleuren. Vandaar dus ook de terughoudendheid. Mijzelf uitdagen doe ik graag maar ik moet er gelijktijdig rekening mee houden dat het niet ten koste moet gaan van studie en schrijverij. Maar dat is dus volgend jaar. De resterende weken van dit jaar zijn gevuld met borrels, bezoekjes brengen aan vrienden, theater, musea en exposities.

En twee dagen op een fair staan.

Een fair? Ja, want intussen zijn de voorbereidingen in volle gang voor de Kaai Fair Wintermarkt in het Oosterhouts Floralia Park waar mijn lief twee dagen zal staan met haar eigen bedrijf met producten die zijn opgeleukt met borduursels. Voor haar de eerste keer dat ze aan iets dergelijks deelneemt met dit soort dingen dus spannende tijden. Het gevolg is wel dat ik er twee dagen bij zal zijn ter morele ondersteuning en tegelijk de organisatie van die fair zal ondersteunen als helpende hand. Wie weet levert het me weer inspiratie op voor een kort verhaal of een gedicht zoals het bezoek aan, en de wandeling door, het centrum van Amsterdam afgelopen vrijdag mij inspireerde voor een gedicht over deze stad. Ik zal deze verder uitwerken en de komende week op de site plaatsen.

Maar voor ik dat doe eerst maar eens het hoofd boven een stomende bak water hangen om die holtes leeg te krijgen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.