Energie

Afgelopen dagen heb ik mogen ervaren hoe het is als je een drietal prikkelvolle activiteiten achter elkaar plant. Normaal gesproken kosten veel dingen energie. Je moet er naartoe gaan, hebt heel veel prikkels die energie trekken en vaak krijg je ook wel iets van energie terug maar soms slaat de balans dan toch uit naar de negatieve kant.

Deze keer was het anders. Natuurlijk koste het me energie om naar de activiteiten te gaan en op de activiteiten ook bewust aanwezig te zijn maar ik heb er ook enorm veel energie voor terug gekregen. Bijna teveel.

Als eerste was er een gezellig borrel afgelopen vrijdag (22 april) waar ik met een aantal mensen gezellig heb kunnen praten. Ik heb er ook mensen blij mogen maken. De twee organisatoren van de borrel stopten namelijk met hun activiteiten en dit kon natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Samen met een vriendin had ik geregeld dat de dames een mooi cadeau als afscheid mochten ontvangen. De dankbaarheid en ook vreugde gaf me een behoorlijk energie boost op het vlak van vriendschap.

Gisteren (23 april) had ik een partijcongres van de politieke partij waarvan ik actief lid ben (voor hen die het niet weten, GroenLinks). Deze enorm inspirerende dag heb ik samen met leden van de lokale afdeling mogen bezoeken. Een congres kost vaak energie. Veel “saaie” dingen als stemmen over wijzigingen in statuten, huishoudelijk reglementen, moties en ook posities in diverse partij organen. Noodzakelijk en ook belangrijk dus dat alleen al is een reden om te gaan. Alleen was er dit keer ook een grote hoeveelheid speeches en tussendoor wat lezingen. En die gaven me een enorme impuls op het gebied van toekomstgerichtheid en idealen voor de samenleving. Die energie zindert nog steeds na.

En vandaag, 24 april, heb ik een flinke hoeveelheid energie mogen krijgen van een bezoek aan BOCK, een kunstenaarscollectief in Oosterhout. De schitterende dingen die zij maken, de creativiteit die eruit springt gaven weer impuls aan mijn eigen creativiteit.

Soms is het gewoon heerlijk om energie tot je te nemen, op te zuigen als het ware. Energie waarop je lang kunt teren en die je kunt aanspreken wanneer het nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.