Gehoord in De Huiskamer: Je bord letterlijk opeten, zo lekker smaakt het

 

Een hond zo hongerig dat hij letterlijk het bord opeet waarop zijn eten ligt.. damn.. wat moet dat een bloedbad zijn geweest. En het is waar gebeurd. Ik heb het gehoord in De Huiskamer! Navraag leerde dat het kwam doordat de hond bepaalde medicatie kreeg maar daar dus zo hongerig van werd dat als er iets naar voedsel rook het opgegeten werd.. ik persoonlijk zou dan niet per ongeluk mijn hand langs de bankleuning laten hangen als ik net een plakje worst heb gegeten.

Maar goed, het is dus wel zo dat dieren, en dus ook mensen, wel degelijk zichzelf ongans kunnen eten vanwege medicatie of een ontregeld hormoonsysteem. Er wordt steeds vaker geroepen dat het onzin is maar dat betwijfel ik dus ten zeerste. Het zal vast wel zo zijn dat er een psychisch component aanzit maar hey, zijn onze emoties niet allemaal bepaald door chemie? Waarom dan ook de psyche niet? Onze hersenen functioneren nu eenmaal op een mix van diverse zuren, stofjes en wat niet meer. Een gemiddelde chemie fabriek valt in het niet bij ons lichaam geloof ik. En als er in die samenstelling nu eens wat mis is kan het dus leiden tot excessen.

Wellicht moeten we beter leren luisteren naar ons lichaam, wat we wel en niet moeten nuttigen. Misschien moeten we ook eens goed letten op de balans daarbinnen en dat aanvullen met supplementen of beter voedsel of andere, voor het lichaam, noodzakelijke middelen of activiteiten. Hoeveel weten we nu eigenlijk van het menselijk lichaam? Als we de industrie moeten geloven weten we het precies maar diezelfde industrie moet dan vervolgens jaren later toegeven dat bepaalde voedingsmiddelen toch niet zo goed zijn of dat de hoeveelheden waarin de mens het nuttigt toch niet zo verstandig is.

Maar hoe dan ook.. ik weet wel dat ik soms zo lekker eet dat ik het bord waarop het gelegen heeft stiekem aflik.. Ik kan die hond dus eigenlijk best begrijpen… op het opeten van het bord na dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.