Het Oosterhouts Bloggers Collectief*

Vandaag geen gedicht maar een blogje. Waarom wijk ik af van mijn schema? Om de doodeenvoudige reden dat vandaag een eerste bijeenkomst van het Oosterhouts Bloggers Collectief* plaatsvindt . Een aantal personen die vrolijk aan de slag zijn gegaan in lunchroom De Huiskamer in Oosterheide om datgene te doen wat ze graag doen.

Gewoon gezellig samenzijn om kennis te maken, te kletsen en te bloggen, te tekenen (één van de deelneemsters blogt tekeningen)  en plannen te maken voor de toekomst.

Waarom neem ik daar nu aan deel? Wel, simpel. Ik wil schrijven. Ik wil leren. Samen met anderen van gedachten wisselen, ideeën opdoen en creatieve energie te delen. Schrijven is voor mij een “dream come true”.  Al ben ik misschien niet de grootse schrijver die ik graag in mijzelf zie, ik merk wel dat mensen het waarderen, dat het leuk is. En wie weet word ik ook ooit een grootse schrijver puur door het doen, door wilskracht.

Een belangrijke bijkomstigheid is dat ik mijn eigen creativiteit kwijt kan. Creativiteit die ik haal uit mijn eigen ervaringen, mijn omgeving en mijn fantasie. Ik schrijf vanuit verschillende technieken en methodieken. Gewoon omdat ik nog zoekende ben naar hoe ik het prettigst schrijf. Mijn uiteindelijke doel is het schrijven van romans, novellen en bundels met korte verhalen en gedichten. Ik heb daarvoor al diverse ideeën opgetekend en die liggen dan ook klaar om er mee te starten. Maar ik ben zeker nog niet zover. Tot die tijd vermaak ik jullie met mijn probeersels, mijn gedachten kronkels.

Maar creativiteit haal ik uit zoveel zaken. Kunst, boeken, politiek, het straatleven, muziek, het dagelijks leven. En dus bijeenkomsten zoals deze. Bijeenkomsten die mensen met dezelfde soort energie bijeenbrengen. De energie die het mogelijk maakt om nieuwe dingen te creëren.

Belangrijke energie voor een schrijver.

(*of Oosterheidens Bloggers Collectief of Zuiderhouts Bloggers Collectief, we zijn er nog niet over uit)

Nabrander: De blog van Peter de Kock over deze eerste bijeenkomst: Ontmoeten doe je in de huiskamer , de blog van de heer Springer: De kop van zuid (3) , de bijdrage van Leo de Jager: Het Oosterhouts Bloggers Collectief en uiteraard ontbreekt ook Annemiek Eggermont niet: OBC.

3 reacties

  1. Krant en radio hebben vandaag al interesse getoond voor dit initiatief. Is hier vanochtend iets gebeurd dat ik heb gemist? 🙂

    Maar het klopt helemaal wat je zegt over bijeenkomsten en nieuwe energie. Die twee uurtjes vlogen dan ook voorbij alsof het slechts enkele minuten waren.

  2. Pingback: Ontmoeten doe je in de Huiskamer : Zwerven door het alledaagse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.