Huiskamers weg van huis

Wie kent ze niet. Van die koffie tentjes waar je jezelf thuis voelt en je wel de hele dag zou kunnen doorbrengen. Excentriek of juist strak ingericht. Ze zijn er in veel verschillende soorten. Ik kom graag in zulke tentjes. De sfeer proeven. Genieten van goede koffie.
Natuurlijk. Ketens zoals Bagels & Beans vind je overal. Gezellige zaken en goede koffie en uiteraard bagels. Maar aangezien er vrij veel van zijn doen ze niet heel speciaal aan. Er zijn echter ook unieke zaakjes. Zaakjes zoals Mad Hat Coffee & Bubble Tea in Oosterhout, daar is er maar één van. Een zaakje in het overdekte winkelcentrum waar men verschillende soorten koffie en thee schenkt en waar je kunt genieten van kleine hapjes tot een lunch. De inrichting is er één van het excentrieke soort. Het terras bestaat uit allerlei zetels uit victoriaanse tijdperk tot wat recentere maar het is een mengelmoes van kleuren en stijlen. Binnen is het wat rustiger maar ook hier is de inrichting divers te noemen.

Maar de leukste zaak die ik tot nu toe ben tegengekomen bevindt zich echter in Ede.

De Jonge Dame.

De Jonge Dame is een zaakje waar je jezelf al snel thuis voelt. Ook hier een mengelmoes van stoelen, tafels en zelfs een chesterfield bankstel. Een boekenkast met boeken om ter plekke te lezen of gewoon om mee te nemen. Vintage kledingstukken in rekken die te koop zijn, spellen die je zo kunt pakken om te spelen met je vrienden of gewoon met andere bezoekers die mee willen doen. Een echt huiskamergevoel dus.
Boven is er plaats voor werkplekken voor zzp’ers, studenten of andere mensen die even op hun gemak willen kunnen werken.

En ze verkopen heerlijke zelfgemaakte taarten en hapjes.

De jonge dame zelf, Marloes, is een hartelijke en vrolijke verschijning. Zij maakt ook echt het verschil. Altijd in voor een klein praatje als ze niet te druk is met het maken van de heerlijkste koffievarianten, theesoorten of het bakken van een nieuwe lading hapjes en taarten. Gezelligheid en lekker en eerlijk eten. Twee zaken die samenkomen in dit thuis weg van huis. Ik zou willen dat dit zich in mijn omgeving bevond. Dat ik er vaak naartoe kon gaan. Genieten van de sfeer en er zo nu en dan rustig kunnen werken aan mijn schrijfsels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.