Pacman

Trachtend mij te houden aan de norm van anderhalve meter loop ik naar de grootgrossier hier in de buurt. Ik wijk uit bij elk persoon die ik tegenkom, calculerend of ik links dan wel rechts passeren moet of kan, of er geen anderen in de buurt zijn met wie ik dan ook rekening dien te houden en of er zich geen snelverkeer in mijn pad bevindt met wie ik onzacht in aanraking zou kunnen komen.

Eenmaal binnen bij de kruidenier wordt het penibeler, de inrichting is niet geschikt voor een anderhalve meter samenleving en het verzamelen van mijn boodschappen doet mij vaag denken aan pacman waarbij ik snel mijn snoepjes moet happen en tegelijkertijd de spoken (het overig winkelend publiek danwel personeel) moet zien te ontwijken. Eenmaal buiten kan ik, op enige afstand van de winkel en andere mensen, opgelucht ademhalen. Het is mij weer gelukt om heelhuids de winkel te verlaten.

Ik vraag mij af of we in plaats van een bonuskaart niet gewoon bonuspunten kunnen scoren door het parcours af te leggen in recordtijd en dat met zo min mogelijk overtredingen van de anderhalve meter maatregel. Ik ga de volgende keer alvast oefenen…

2 reacties

  1. carla

    Walther….mooi stukkie ervaringsleren in de kruidenier…..
    Geen idee op welk tijdstip jij je wekelijkse boodschapjes doet: om alle mogelijke risico’s te vermijden sta ik om 07.45 u voor mijn kruidenier…..08.05 u afgerekend en wel….op dat moment druppelen ‘n handjevol zielen binnen….
    ‘t schijnt ook prettig te zijn om vlak voor sluitingstiijd te shoppen. . ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.