Reset

Als schrijver en dichter lees je veel boeken, de liefde voor het geschreven woord komt ten slotte niet zomaar uit de lucht vallen. Zo lees ik de laatste tijd ook regelmatig werk van mensen in mijn directe omgeving. Niet zo heel vreemd, het is nu eenmaal niet zo’n groot wereldje en je leert snel andere auteurs kennen.  

Monique Hendriks is zo iemand. Ik leerde haar kennen als dichteres en iemand die solovoorstellingen gaf op bijeenkomsten, zelfs een keer op een door mij georganiseerd podium (voor wie het nog kent; WoordDingen). Pas later kreeg ik mee dat ze naast dichten en theater ook proza schreef en uitgaf. Ik wilde graag eens iets van haar lezen en onlangs kreeg ik de gelegenheid toen ik haar laatste werk, ‘Reset’, in handen kreeg.

Reset is een detective waarin rechercheur Daniëlle de Haas, een jonge vrouw en alleenstaande moeder, een moord moet onderzoeken. De dode betreft een Japanse man die in de tuin van Lotte Offenbach, CEO van een groot bedrijf, levenloos is aangetroffen. Het onderzoek wordt geleid door haar meerdere die uit is op een promotie en er alles aan doet om de opzienbarende moord zo snel mogelijk op te lossen. Al snel raakt De Haas verstrikt in een web van familiegeschiedenis, beroemdheden en eigenbelangen en komt gaandeweg tot een andere conclusie dan haar meerdere.

Het verhaal is boeiend opgebouwd, ik heb het in een ruk uitgelezen. Het einde stoorde me, maar niet inhoudelijk, meer dat ik het frustrerend vind als bepaalde zaken niet op een voor mij bevredigende manier worden opgelost. Het heeft echter mijn leesplezier niet in het minst dwars gezeten. De basis van ware gebeurtenissen en feiten in het verder fictieve verhaal zijn prettig voor iemand die, net als ik, graag enige verantwoording ziet in dit soort verhalen. Kortom, een verhaal dat ik zeker anderen kan aanraden.

Het is te verkrijgen op de website van Monique Hendriks: https://www.monique-hendriks.nl/bestel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.