Schrijverscafé Oosterhout

Het  Schrijverscafé Oosterhout houdt op te bestaan. Het wat? Het schrijverscafé! Een verzameling schrijvers/schrijfsters uit het Oosterhoutse die een tweetal keer per jaar een gezellige middag in Café de Beurs samenkomen en daar onder het genot van een drankje voorlezen uit eigen werk op basis van een vooraf vastgesteld thema (pfff, volzin). Dit alles omlijst met live muziek en veel gezelligheid.

Ik ben er een paar keer naartoe geweest. Het is onderhoudend en zeker iets waar iemand die van lezen en boeken houdt zich thuis zal voelen. Maar goed. Ze stoppen er dus mee. Een laatste optreden is gepland. En dat is dat.

Het zal een gemis zijn denk ik. Oosterhout heeft niet zoveel qua cultuur op dit vlak (schrijvers dan hè, ik kan niet oordelen over andere culturele uitingen) .

Maar ze stoppen niet zomaar. Nee, met een reden. Namelijk om het stokje door te geven aan een jongere generatie. Welke jongere generatie is dat dan? Wie in Oosterhout schrijft er verdienstelijk verhalen, kan deze goed voorlezen en is bereid om dit over te nemen?

De enige naam die mij te binnen schiet als ik denk aan, jongere, schrijvers in Oosterhout is die van Eus Roovers. Verder ken ik er verdomd weinig. Ja, ikzelf (46.. niet piepjong meer maar jonger dan de huidige leden van het schrijverscafé). Maar ik ben een beginnend schrijver. Bij lange na niet iemand die hier serieus iets in kan betekenen. Misschien, ooit (je moet toch ergens naar streven nietwaar).

Wie zou zich geroepen voelen om hier iets mee te gaan doen? Om het stokje over te nemen en de organisatie van een tweetal van deze middagen per jaar op zich te nemen. Welke groep schrijvers zou dit kunnen en willen doen? Je zult er toch een paar moeten hebben aangezien in je eentje een hele middag vollullen ook maar zo saai is (of je moet wel heel erg van je eigen stem houden natuurlijk, en dan is het waarschijnlijk nog steeds saai voor je toehoorders overigens).

De laatste editie van dit Oosterhouts fenomeen vindt plaats op 20 maart. Hieronder de details.

Plaats: Café de Beurs, Klappeijstraat 4 Oosterhout
Tijdstip: 20 maart 2016, van 12.30 tot 14.30 u.
Sfeer: Ongedwongen, gezellig
Entree: Gratis

Het thema van deze middag: “Een nieuwe lente, een nieuw geluid”

Ik zal het zeker missen als het geen vervolg krijgt.

Een reactie

 1. Kee van Vlodrop-Oomen

  Beste Walther,
  Dank voor je reactie.
  Het doet me denken aan de nieuwe van Claudia: “Ik mis je zo graag.”
  Soms is het nodig om te stoppen en dat kan dan beter op het hoogtepunt. Er zullen voor ons mooie herinneringen overblijven.
  Een lieve groet van Kee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.