-vrije producten

Sommige dingen veranderen nooit. Het geklaag over het weer, over sommige klanten die altijd blijven verrassen, over collega’s die niet leren. 

Het is alweer even geleden sinds ik in lunchroom De Huiskamer ben geweest. De inrichting is nog immer hetzelfde. De kinderen van klanten krijgen nog steeds een mini-eierkoek, de volwassenen hun bestelling. Koffie wordt geserveerd met of zonder koekje, afhankelijk van de bediening of aanwezigheid van voldoende koekjes. Maar er is genoeg om bij de koffie te bestellen. Het is immers ook een bakkerij inclusief de gebakjes, hartige versnaperingen en vers brood.

Sinds kort, of althans, ik weet het sinds kort, is de Huiskamer ook een afhaalpunt voor glutenvrije producten van een andere partij. Aangezien de wederhelft hier wat van wil proberen maar eens nagevraagd bij het personeel hoe andere klanten de producten van deze leverancier ervaren. Ik zelf wil het niet proberen. Ik ben niet zo van het -vrije. Ik drink geen alcoholvrij bier. Ik wil ook geen cafeïnevrije koffie en dus ook geen glutenvrije producten die normaal gezien met gluten komen. Als ik iets nuttig zonder de eigenschappen die er bij horen rijst bij mij enkel de vraag; “Waarom?”. Er zijn toch voldoende alternatieven? Ik weet het, er zijn legio redenen. Van legitiem tot modegril. En ik zal eerlijk gezegd niemand erop aankijken aangezien ik mij er totaal niet mee te bemoeien heb.

Nee, geef mij persoonlijk maar de producten met al hun eigenschappen of anders producten waar het van nature niet inzit. Maar voor hen die deze producten nuttigen, geniet ervan zou ik zeggen.

3 reacties

  1. “Maar voor hen die deze producten nuttigen, geniet ervan zou ik zeggen.”

    Dank je, Walther! Bij het eerstvolgende alcoholvrije biertje (nu dus) zal ik op je toasten.
    Ik hou ook enigszins van “puurheid”, maar dan minder gerelateerd aan eten en drinken. Meer in houding; de algehele levenswijze. Opsmuk kan ik met enige terughoudendheid wat waarderen.

    Fijn weekend!
    Gr. Hans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.