Kort Verhaal: Te Lief

 

‘Je bent te lief voor me, je moet iemand zoeken die lief is voor jou’. Dat waren haar laatste woorden voor ze deur uitging.

Hij kijkt voor zich uit. Wat nu? Weer een relatie die stuk is gelopen. En weer omdat hij te lief is. Wat de hel.. wat is dat dan? “Te lief”? Ja.. hij is zorgzaam en hij knuffelt graag maar hij is toch ook beschermend? En hij kan best wel eens kwaad worden hoor. Het is niet zo dat hij een voetveeg is of iemand die je rond kan commanderen. Toch?

Hij had het al wel voelen aankomen. De laatste tijd was ze nogal afstandelijk. Ze reageerde niet meer zo snel op appjes of mailtjes en haar enthousiasme voor gezamenlijke uitjes was merkbaar afgenomen. Hij heeft altijd gedacht dat dit was omdat ze zo druk was op haar werk. Maar dat was dus niet zo. Was ze wel druk op haar werk? Heeft ze misschien al die tijd iemand anders gehad? Nee. Zo is Laura niet. Zo respectloos is ze niet.

En zijn vorige relaties? Niet dat hij er zoveel heeft gehad. Hij is zorgvuldig met zijn keuzes in relaties. Maar altijd eindigden ze met het feit dat hij te lief is. Hij snapt er werkelijk niets meer van. Wat willen vrouwen toch? Willen vrouwen dan klootzakken als vriendjes?

Sommige potentiële relaties gingen al mis voordat ze van start gingen. ‘Sorry Simon, je bent te lief, ik wil niets met je beginnen. Ik zou je alleen maar pijn doen als wij samen zijn.’ Dat waren Ingrid’s woorden. Vergelijkbare woorden van Barbara en Esmee. Maar Laura, Antoinette en Dionne. Die waren wel een relatie begonnen met hem. Ze wisten hoe hij is. Wat hij te beiden heeft en vooral wat hij niet te bieden heeft. En toch is dan dat lief zijn de reden om te breken. Waarom dan iets beginnen?

Dionne raadde hem zelfs aan om eens met een therapeute te praten. Misschien dat hij dan minder lief zou zijn. Minder meegaand en zorgzaam. Zodat ze het gevoel had dat hij stevig in zijn schoenen stond. Want dat scheen ze te missen. Hij heeft nog bij volgende relaties geprobeerd duidelijker zijn grenzen te stellen maar klaarblijkelijk werkt dat niet. Maar zijn persoonlijkheid veranderen, dat kan hij ook niet. Dat wil hij ook helemaal niet. Dit is wie hij is, wat hij is. Take it or leave it. Nou.. Laura koos dus voor de laatste optie. Weer is hij alleen.

Hij wil dit niet meer. Het is fucking pijnlijk, iedere keer weer. Relaties zijn overduidelijk niet voor hem bestemd. Misschien moet hij maar gewoon als vrijgezel verder. Dat zou beter zijn voor hem.

Hij staart voor zich uit, niets ziend. Tranen van eenzaamheid rollen over zijn wangen.

4 reacties

 1. (bekend bij beheerder)

  Ach heden en eenlieve vent is zoooo fijn! Ik ben blij met mijn “te lieve” vent, al 13 jaren lang, soms moet ik hem beschermen tegen zijn lief zijn, maar hij beschermt mij ook. Klootzakken heb ik ook gehad,nee dan een lieverd, echt.

 2. Ingrid

  Lijkt me heerlijk dat een man volop in contact staat met zijn lieve, beschermende kant! Ach ja, voor beide sexen geldt dat het fijn is als alles in balans is. Daar werk ik bij mezelf ook aan. Vroeger kon ik nooit echt boos zijn. Ik was het wel maar wist het niet en voelde het niet, wel verdriet. Nou het boos zijn, voel ik nu volop en dan sla ik soms weer te ver door. Ook niet fijn!

 3. Francis

  Bij alles hoort een balans, niet te lief, niet te dominant, alles waar TE voor staat…
  Ik vind het vervelend als een man TE dichtbij komt, ook in vriendschappen, je moet wel kunnen ademen, maar dat kan ook zijn dat het dan niet DE juiste is.
  Zo ontmoette ik ooit iemand die echt TE dichtbij kwam dat was unheimisch. Ach lief is fijn en op ieder potje past een dekseltje bij deze te lieve man in dit verhaal was het dekseltje er blijkbaar nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.