Geniet van de ontmoeting

Zovelen die komen en gaan. De mensen op je pad. De ontmoetingen die je vormen, leiden, inspireren en motiveren. Soms met een enkele blik of opmerking, soms door lange diepgaande gesprekken. En sommigen blijven. Je loopt samen het pad wat op dat moment jouw pad is. Tot uiteindelijk de wegen zich scheiden. Andere interesses, andere keuzes.

Het hele leven is gevuld met dit soort contacten. Elke ontmoeting brengt iets met zich mee, brengt iets teweeg. Soms doordat je een voorbeeld krijgt te zien van wat je niet zou moeten zijn, soms leiden ze tot inspiratie voor de grotere dingen in je leven. Soms brengen ze zaken in je eigen persoonlijkheid naar boven die je liever niet had geweten en soms leren ze je nieuwe dingen die je jezelf eigen maakt en in je eigen persoonlijkheid integreert.

Zelfs als je binnen blijft kun je door middel van de moderne techniek ontmoetingen hebben. Sociale media vullen de oude mogelijkheden aan. Al zal een diepgaand gesprek met een hoofdpersoon in een documentaire, film of boek lastiger zijn, je ontmoet wel. En op sociale media is het voeren van een diepgaand gesprek misschien ook niet altijd vruchtbaar maar ook hier ontmoet je. Andere zienswijzen, andere werelden en mogelijkheden kun je overal tegenkomen en je leert er altijd iets van. Zelfs het kleinste kiezeltje kan een loop van een rivier veranderen zoals het gezegde gaat.  

Ik heb de afgelopen jaren vele mensen ontmoet. De meesten zijn weer doorgegaan, anderen blijven nog even tot mijn grote vreugde. Ik leer van ze, ik hoop dat ze van mij leren. Want dat is in ieder geval waar mijn leven om draait. Leren. Leren leven. Kennis opdoen over allerlei zaken die mij op dat moment interesseren. Nieuwe dingen ontdekken.

Mijzelf verrijken op intellectueel en emotioneel vlak.

Aan het eind is er niets anders wat ertoe doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.