Het kunstenaarsafspraakje

Zo noemt Julia Cameron in haar boek “The Artist’s Way” een afspraakje met jezelf als je iets doet voor je creatieve ‘ik’. Een moment voor jezelf waarop je aandacht geeft aan je eigen creativiteit door erop uit te gaan. Een excursie zeg maar. Puur om je eigen creativiteit op te porren.

Nu mag dat best met iemand samen zijn geloof ik dus ik heb de afgelopen paar dagen mijn creatieve ‘ik’ overladen met aandacht. Ik bezocht vier musea. De tentoonstellingen waren zeer divers; surrealistische werken van Escher, sculpturen van o.a. Carel Visser in het museum Beelden aan Zee (laatste dag), foto’s van Erwin Olaf (en nog veel meer) in het Gemeentemuseum en een aantal projecten door West Den Haag in het schitterende Bauhaus gebouw van de voormalige ambassade van de VS.

Oftewel. Overload. Een enorme hoeveelheid indrukken, inspiratie genererende beelden en wat nog meer. Eerlijk gezegd net wat teveel. Maar spijt heb ik niet van deze trip. Integendeel. Ik hoop in de toekomst veel van de opgedane indrukken in mijn eigen werk te kunnen verwerken.

Nu ik Julia Cameron toch even heb genoemd, ik heb haar boek zelf toch maar eens aangeschaft. Een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.