Oef

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van studeren en organiseren. De studie was hard nodig want ik had tentamens deze week en om diverse, legitieme, redenen heb ik daar weinig tijd aan kunnen besteden. Resultaten heb ik uiteraard nog niet binnen maar ik weet nu al dat ik het eerste tentamen, als ik het al haal, met de hakken over de sloot zal halen (ik zal zeer verrast zijn mocht ik een ruim voldoende behalen). Het tweede tentamen heb ik zeker niet gehaald. Dat weet ik al op voorhand. Als ik al alle punten behaal voor de antwoorden die ik kon noteren dan zal dat nog te weinig zijn om de cesuur te behalen. Ik wist dit van tevoren dus daar zal ik zeker niet teveel om rouwen. Het is gewoon een kwestie van het volgende tentamen wel behalen. Het houdt dan wel in dat ik meer tijd aan die studie zal moeten besteden. En dat is dan ook mijn voornemen uiteraard.

Het organiseren van Montmartre op de Heuvel neemt ook wat meer tijd in beslag dan van tevoren bedacht. Maar dat krijg je als je voor het eerst een dergelijk evenement organiseert. Zoveel uit te zoeken, zoveel voor te bereiden. Maar nu ik dat eenmaal weet kan ik de volgende editie iets makkelijker organiseren. Voorwaarde is dat ik dan wel deze eerste editie tot een succes moet brengen uiteraard 😉 .

Maar het schrijven dan? Wel, ondanks al wat er gebeurt in mijn leven schrijf ik zeker nog wel. Ultra Korte Verhalen (UKV’s) en gedichten bijvoorbeeld. Maar zo nu en dan ook een kort verhaal zoals Judas. Ideeën voor romans en ander werk zijn er ook. Alsook plannen voor het uitbrengen van een tweede gedichtenbundel. Maar de ideeën en plannen moeten helaas wel wijken voor een aantal andere zaken (waaronder dus mijn studie en Montmartre). Zo ook mijn novelle. Het herschrijven van die novelle valt mij zwaar. Ik moet zoveel loslaten, zoveel anders benaderen. En dat kost tijd. En tijd is een kostbaar goed waar ik op het moment te weinig van in voorraad heb. Hoe dan ook, ik blijf wel schrijven. En zodra er ruimte is zal ik zeker verder werken aan mijn novelle. Tot die tijd post ik gedichten, korte verhalen en blogposts als deze. De UKV’s zal ik te zijner tijd ook gaan posten. Wat dat zijn? Ultra Korte Verhalen zijn verhalen die uit 99 woorden of minder bestaan. Volledige verhalen met een begin en einde en uiteraard een onderhoudend geheel vormend. Best een uitdaging nog maar vooral een zeer goede oefening in schrappen. Één van de belangrijkste technieken in het setje vaardigheden voor een schrijver 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.