Dag 2017, Hallo 2018

De kerstdagen liggen weer achter ons, het nieuwe jaar staat er aan te komen. Een periode van zelfreflectie, terugblikken naar wat is geweest, vooruitkijken naar wat komen gaat. Ook 2017 is voor mij een bewogen jaar geweest. Een jaar van afscheid nemen van vrienden en geliefden, een jaar van hernieuwde liefde maar ook van liefdevol loslaten.

Een jaar met hoogtepunten zoals de presentatie van mijn bundel “Zielschrift en andere zieleroerselen”, het opstarten van het open podium WoordDingen, het organiseren van diverse succesvolle activiteiten voor een vereniging. Een jaar van groeien in wat ik doe tot het ontdekken van nieuwe talenten. En een jaar van dieptepunten. Mislukte pogingen, kleine en grote teleurstellingen op literair vlak, op persoonlijk vlak. Ik koester beiden, de goede en minder goede momenten. Het vormt me, leert me en stuurt me.

Komend jaar wordt een jaar van veranderingen. Op professioneel vlak, op persoonlijk vlak. Veranderingen welke ik nu nog niet allemaal helder voor ogen heb of aan zie komen. Maar dat er veranderingen zullen komen, groot en klein, is zeker. De tekenen zijn er, de eerste schreden zijn dit jaar gezet. Connecties gelegd en afgelopen jaar mogen proeven van diverse opties op een nieuw werkend leven die het komend jaar uitgewerkt gaan worden. Maar ook op het gebied van kunst en cultuur zijn zaadjes geplant afgelopen jaar. En ik bemerk dat er groei is. Groei op vlakken onvermoed. Wat dat allemaal in gaat houden voor de toekomst, geen idee. Maar ik heb vertrouwen in een goed vervolg. Al weet ik ook wel dat het gepaard zal gaan met hindernissen. Maar hindernissen zijn er om genomen te worden toch?

Voor 2018 heb ik genoeg plannen op de plank en genoeg werk te verrichten. Ik ben zeer benieuwd hoe ver ik met alles kom. Ondanks dat het wel mijn voornemen is mijn plannen te realiseren besef ik namelijk ook heel goed dat ik niet teveel hooi op mijn vork nemen moet en dus gewoon moet werken vanuit het uitgangspunt “we zien wel hoe ver we komen”. Met enige druk op de ketel, dat dan weer wel.

Kortom, er liggen genoeg uitdagingen in het verschiet.

Oh… en de kilo’s eraf krijgen die er weer aanzitten dankzij de copieuze maaltijden van de afgelopen dagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.