De Bundelpresentatie, een verslag

Zondagmiddag 19 maart was het dan zover. De bundelpresentatie van Zielschrift en andere zieleroerselen in Café De Beurs in Oosterhout. Een middag die ik niet snel vergeten zal. Een goede opkomst, een leuke middag met gedichten van gastdichters Kees van Meel en Lizzy Vliegenthart en mooie muziek van Deborah Jacobs. Wat een mooie combinatie voor mensen die poëzie een warm hart toedragen.

Het programma bestond uit een korte introductie door Kees van Meel (Gijs ter Haar moest helaas verstek laten gaan vanwege gezondheidsredenen). Daarna kon ik mijn eerste bundel overhandigen aan Lex Zonneveld, de uitgever en binder die de bundels heeft gemaakt. Ik heb er zelf ook wat aan bijgedragen maar het leeuwendeel heeft hij toch echt voor zijn rekening genomen. Hierna mocht ik zelf aan de slag met mijn eerste set. Ik geef eerlijk toe, ik was best zenuwachtig. De gedichten werden gelukkig goed ontvangen en ik versprak me maar een enkele keer ;-). Kees mocht toen het stokje overnemen en bracht enkele van zijn prachtige gedichten ten gehore.

Voor de pauze konden we genieten van het virtuoze gitaarwerk en zang van Deborah Jacobs. Een singer/songwriter die wat mij betreft vaker mag optreden. Wat een heerlijk geluid.

Lizzy opende het tweede blok met haar optreden. Een beginnende dichteres maar wat mij betreft staat ze vaker op een podium. Gelukkig zien anderen dat ook en wordt ze al regelmatig gevraagd.
Uiteindelijk sloot ik het dichtersdeel weer af en maakte ruimte voor de laatste sessie van Deborah.

Wat mij betreft was het een zeer geslaagde middag die voor herhaling vatbaar is. Gelukkig denkt de eigenaar van Café De Beurs er ook zo over en kan ik daar naar alle waarschijnlijkheid twee maal per jaar een middag als deze organiseren. Poëzie en muziek. En wellicht wat meer.

Ik groet u allen die aanwezig waren… dankbaar voor jullie aandacht, voor jullie aanwezigheid, jullie warme ontvangst en jullie lovende woorden.

[soliloquy id="1047"]

2 reacties

  1. Van harte gefeliciteerd, Walther! Jouw bundelpresentatie en samenzijn ziet eruit als een vervuld verlangen. Een liefdevolle ontvangst van jouw kindje in de wereld, jouw zielschift. Dubbel en dwars verdiend; het is een bundel geworden om mijmerend doorheen te bladeren en te genieten van je woorden en zinnen en de kleurijke kunst van Ansje. De verfijnde Japanse binding maakt er een heel bijzonder en persoonlijk ‘schrift’ van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.