De dag…

De dag na de… nee.. ik ga het jullie niet aandoen om weer zo een blogje te beginnen. Het is maandag. Mijn lief is weer naar huis na een verlengd weekend, ik ben langzaam aan het bijkomen van de schrik, ik heb een tweede experimentele animatie afgemaakt (de eerste vind je hier), Max Verstappen heeft de grand prix van Mexico gewonnen en ik ben klaar voor de week.

Zoals jullie weten zijn de voorbereidingen voor een tweede bundel in gang gezet. Om de tweede bundel uit te kunnen geven ben ik mij aan het verdiepen in de wereld van crowdfunding. Een rudimentaire vorm daarvan is werken op basis van voorintekening en eventueel ook vooraf betalen. Zo heb ik een idee van de te verwachten afname. Een andere is gewoon een getal in gedachte nemen waarvoor de bundel uitgebracht kan gaan worden. Een getal dat bestaat uit de kosten voor redactie, vormgeving en drukken (of printen zoals het tegenwoordig gaat). Met dat getal heb ik een streefbedrag en is het mogelijk om op sites als voordekunst of kickstarter een crowdfund campagne te starten. Maar ja.. tegenprestaties bedenken, daar ben ik niet zo goed in. Wat kun je mensen in godsnaam bieden. Vermelding in het voorwoord? En welke risico’s zitten eraan want het is toch ook een vorm van lenen. Voorfinancieren noemen ze het dan. Bovendien, hoe ga je mensen warm maken om jouw campagne te steunen en eraan bij te dragen? Wil ik het geheel zelf in de hand houden of zal ik hulp zoeken? Behoorlijk wat zaken om uit te zoeken en om over na te moeten denken. En dan beslissen.

Misschien komt het allemaal wel goed. Misschien ook niet en blijft de tweede bundel nog even een stapje te ver. Voor wat betreft het schrijven en de voorbereidingen kan ik natuurlijk al wel aan de slag en dat doe ik dan ook. Ook het schrijven aan mijn verhalen. Dat heeft allemaal niet stilgelegen gelukkig. Nu kan ik er ook weer wat meer aandacht aan schenken. De studie kan ik ook weer oppakken en de dagen zijn dan zo weer gevuld. Heerlijk bij led- en kaarslicht werken en studeren terwijl de wind en de regen buiten speelt. Jammer dat ik geen knapperend haardvuur erbij kan hebben, want ik heb geen haard, maar misschien ook maar goed want ik zou waarschijnlijk wegdromen terwijl ik naar de vlammen staar met in de linkerhand een glas whiskey en de rechterhand gedachteloos de kat aaiend. Die ik overigens ook al niet heb maar dat is iets makkelijker te verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.