De donkere dagen voor kerst

We zitten inmiddels alweer aan het eind van november. Kerst staat weer voor de deur, de dagen zijn al een tijdje bezig steeds korter te worden en vooral ook donkerder, grijze wolken pakken zich samen en zonlicht laat zich mondjesmaat zien. Het is koud, nat en guur buiten. De donkere dagen voor kerst.

Vroeger waren deze maanden voor mij de mooiste maanden van het jaar. Gezelligheid in huis met leuke versieringen, kaarslicht en sfeervolle muziek. Voor velen is het echter een gruwel en ook ik geef eerlijk toe dat tegenwoordig langere dagen en meer zonlicht mij meer kunnen bekoren dan deze laatste stervende dagen. Maar er is ook een lichtpuntje; mensen lezen meer en dat is voor een schrijver natuurlijk een zegen. Ook zijn mensen creatief in deze dagen want ik zie de meest mooie werken voorbijkomen. Mooie gedichten, handgemaakte producten en foto’s van heerlijk uitziende maaltijden en andere creaties waarbij de smaakpapillen geprikkeld worden.

Aangezien de weersvooruitzichten een stuk minder zijn en mij binnenshuis dwingen zou je zeggen dat het binnenzitten mij uitnodigt te werken aan mijn manuscripten maar mijn writersblock blijft maar duren. Ik heb ook geen idee waar het vandaan komt wat het aanpakken bemoeilijkt, al heb ik natuurlijk diverse tips gekregen en uitgeprobeerd. Ik heb inmiddels de focus maar even ergens anders gelegd en de lust tot schrijven zal wel weer op komen borrelen als die vermaledijde blokkade weg is. Wellicht dat ik in de tussentijd wat gedichten en ander werk plaats die ik eerder geschreven maar nog niet gepubliceerd heb. Misschien kan ik de tijd ook wat vullen met het lezen van de vele bundels van dichters die ik in de afgelopen maanden en jaren heb ontmoet. Wellicht geeft dat ook weer energie om aan mijn tweede bundel te werken die ik nu al een tijdje probeer af te ronden en gepubliceerd te krijgen.

Trouwens, van mijn debuutbundel zijn nog maar een paar exemplaren over en ik heb besloten de bundel als e-boek aan te bieden. Wanneer deze klaar is weet ik nog niet maar hij zal vanzelf wel in de webshop belanden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.