De eerste bundel

Ik heb al vaker gesproken en gehint op diverse plaatsen over het uitbrengen van een gedichtenbundel en het feit dat ik een novelle aan het schrijven ben. En nu is dan het moment waarop ik kan aankondigen dat de gedichtenbundel er daadwerkelijk gaat komen (de novelle ook, alhoewel dat wat meer voeten in aarde zal hebben). Omdat het mijn eerste bundel is heb ik rondgekeken en geluisterd naar wat er allemaal mogelijk is aangaande uitgeven. Ik had het in eigen beheer kunnen doen, uitbesteden aan een copyshop of drukkerij en ringbandjes met mijn teksten kunnen laten maken en ik heb de keuze uit diverse uitgeverijen en uitgeverijtjes waar ik het kan laten doen.

Mijn keuze is gevallen op het uitbrengen via een kleine uitgeverij. Salon Zonneveld in dit geval. Een kleine oplage van 50 stuks, handgebonden en van stevige kwaliteit papier en iemand die mijn teksten redigeert. Het kost een paar centen maar dan heb ik ook wat. Vooral ook omdat het mijn eerste bundel is ben ik best bereid om er wat extra voor te doen. De bundel zal een selectie bevatten van gedichten die op mijn site zijn gepubliceerd maar uiteraard ook nieuwe, nog niet eerder gepubliceerde, gedichten. De mensen moeten toch een reden hebben om de bundel aan te willen schaffen nietwaar 😉 ? Daarnaast zal het ook illustraties of afbeeldingen bevatten. hierover ben ik nog in gesprek met mensen die dit zouden kunnen verzorgen. Het wordt dus naast tekst ook visueel mooi. Niet alleen qua vormgeving maar ook qua inhoud. Het oog wil ook wat toch? Er is tevens een kans dat er een tweede druk komt in een soberder uitvoering als er voldoende vraag is.

Ik voel mij hier eerlijk gezegd best tevreden over. Blij dat ik dit kan doen. En dat mensen ook enthousiast reageren (hopelijk schaffen ze hem ook aan 🙂 ).

Hoe blij ik ook ben, mijn blijdschap en tevreden gevoel wordt deels overschaduwt door het nieuws dat een kennis van me, iemand die ik hoog acht, ernstig ziek is. Ik hoop oprecht op een wonder al geloof ik daar niet erg in. Maar in dit geval zou ik dat graag willen doen. Derrel, sterkte kerel. Heel veel sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.