De Poëziebus tour 2017 is van start

20.239 stappen, 32 trappen, 14,61 kilometer, 5.435 calorieën……..

Dat zijn enkele getallen behorende bij een vrijwilliger die bij de start van de Poëziebus tour 2017 te Rotterdam aanwezig was. En wat voor een start. Workshops, voordrachten van gastdichters Diana Ozon en Jana Beranová en in de avonduren een interactief programma verzorgd door de busdichters, gastdichters en de organisatie. Presentatie was in handen van de onvolprezen Gert Vanlerberghe.

Maar wat betekent dit nu eigenlijk allemaal voor die vrijwilliger? Wel.. zoals de getallen laten zien. Veel loopwerk. Maar ook veel meer dan dat. Veel indrukken, veel nieuwe gezichten, veel ervaring, veel genieten van veel poëzie en meer.

Zoals je leest. Het is best wat veel. De vrijwilliger in kwestie is alles nog aan het verwerken.

Wil je nu zelf de Poëziebus volgen of bij één van de haltes aanschuiven als publiek, dat kan. De Tour vervolgd zijn weg door een aantal plaatsen in Nederland en Vlaanderen. Zie https://www.facebook.com/poeziebus/ of http://www.poeziebus.nl voor meer informatie. Een halte wil ik echter uitlichten. Die van Breda op 8 augustus. En wel vanwege het feit dat de betreffende vrijwilliger die dag zelf zal optreden als gastdichter. Bovendien vind het dus plaats in mijn achtertuin, op mijn STEK. Daar waar WoordDingen zijn Open Podium heeft. Het belooft ook een leuke interactieve dag te worden met in de middag een workshop route door Nick J. Swarth en in de avonduren optredens verzorgd door de busdichters en de in Breda aanwezige gastdichters.

Oh.. en wist je dat je “Vriend van de Poëziebus” kunt worden? Hiermee steun je het initiatief wat behoorlijk wat bekendheid heeft inmiddels (diverse landelijke nieuwsbladen besteedden er al aandacht aan) maar zeker een steuntje in de rug kan gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.