De wereld… en ik…

De wereld staat stil. De verspreiding van een snel om zich heen grijpend virus heeft zijn gevolgen. Afgaande op hoe de natuur zich nu ineens schijnt te herpakken (zoals schoon water in de kanalen in Venetië of minder CO2 uitstoot wereldwijd) niet enkel slecht nieuws dus. Ik schreef op Facebook al wat berichtjes. Over de minimale impact die de sociale onthouding op mij heeft, over mijn eigen gezondheid op dit moment en over de reacties die dit bij anderen opriep. Intussen zijn we weer een aantal dagen verder.

Ik verdeel mijn tijd tussen een aantal activiteiten, zo goed en zo kwaad als ik kan. Ik bestudeer de kunstgeschiedenis in het kader van mijn studie bij de OU , ik schrijf zo nu en dan wat gedichten of andere teksten en ik ben, ondanks alles, ook bezig met de voorbereidingen van diverse evenementen en activiteiten (ik doe overigens niet alles alleen, gelukkig werken er meerdere mensen aan de evenementen). De evenementen zouden wel eens niet door kunnen gaan. Toch denk ik dat het ook goed is om toch positief te blijven en verder te gaan met de voorbereidingen. Niet alleen om te proberen actief te blijven maar ook omdat het wellicht prettig is om leuke activiteiten te hebben om naar uit te kijken als de maatregelen worden opgeheven.

Naast dit ben ik ook bezig met de voorbereidingen van een tweetal publicaties. Een thematische dichtbundel en een een projectje rondom de publicatie ‘Wandelingen’. Die laatste had ik al eerder aangekondigd maar het is uitgegroeid tot een groter gebeuren en vergt derhalve ook meer tijd. De thematische bundel is ontstaan als gevolg van mijn mentale staat van de afgelopen maanden.

Voor beide publicaties geldt echter wel dat ik nu, door de maatregelen tegen de verspreiding van het virus, nog niet de stappen kan zetten die ik wens. Maar gelukkig zijn ook daar de voorbereidingen wel in gang gezet en kan ik hopelijk binnen een paar maanden wat aankondigingen doen. Voor nu geldt voor mij echter behalve sociale onthouding ook zelfisolatie (woord van het jaar kandidaat).

Blijf veilig, blijf binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.