Een dagje vol kunst en cultuur

Wat doe je als je ineens ruimte in je agenda hebt en behoefte hebt aan inspiratie? Ik ga dan meestal een museum bezoeken of een andere culturele invulling zoeken voor die tijd. En soms loop je dan ineens tegen mooie dingen aan.

Surrealisme, absurdisme, een mix van beeld, geluid en fantasie. Dat is wat ik tegenkom als ik de tentoonstelling ‘Van vroeg tot laat’ van Teun Hocks bezoek in het Stedelijk Museum in Breda (tot en met 10 juni te bekijken). De werken, veelal gemaakt van foto’s die op groot formaat zijn afgedrukt en later zijn beschilderd om de details toe te voegen zijn werkelijk het bezoeken van deze expositie waard. Maar er is meer te bewonderen dan enkel deze werken. De door Teun gemaakte korte filmpjes van zijn performances en door hem getekende animaties geven een beeld van de veelzijdigheid van de kunstenaar.

Het mooie van deze tentoonstelling is dat niet alleen het eindresultaat te zien is maar ook de voorstudies en de manier waarop hij te werk ging bij bepaalde werken worden uit de doeken gedaan in woord en beeld. Het geeft een kijkje in de keuken die leidt tot creaties die je vaker dan één keer bekijken moet om het geheel te kunnen zien en ik betwijfel of ik alles heb kunnen zien wat erin gestopt is.

Even later loop ik bij Galerie Drift binnen. Daar is tot en met 14 april een kleine expo van vader en dochter Boermans te vinden. Keramiek en schilderwerk die soms met elkaar in dialoog lijken te zijn. Verrassend want het is voor het eerst dat ze samen exposeren. De schilderijen van Ageeth Boermans zijn vooral een weergave van de werkelijkheid maar met een dromerige, ietwat vage en onscherpe bril. Dit gecombineerd met de keramische werken van vader Koos, die voornamelijk anatomische of mythische figuren afbeeldt op de objecten (naast ook wat andere thema’s), geeft in ieder geval een mooi samenspel.

Als verrassing was er daar een try-out van een kortfilm van Sven de Swerts en Tim Hilderink.

Iets met neus en boter.

Afbeelding: Teun Hocks – 255 Untitled 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.