Kansen

Het leven is een aaneenschakeling van kansen. Benut of onbenut. Daar. Ik heb het gezegd. Lang geloofde ik er niet in. Maar het is gewoon zo. Keuzes die je worden voorgelegd zijn kansen. Kansen die je kunt benutten of niet. Soms moet je keuzes maken tussen een grote hoeveelheid kansen en soms moet je kansen grijpen als ze zich voordoen. En heel soms mis je ze. Lopen ze aan je neus voorbij of herken je ze gewoonweg niet, maak je verkeerde keuzes en mis je de juiste kansen of de mooie kansen of de grote kansen. Maar kansen blijven zich voordoen, op elk moment. Dus mis ze niet, grijp ze aan wanneer het kan. Nee zeggen kan altijd nog maar zeg in eerste instantie ja. Want voor je het weet loop je de kans van je leven mis.

Maar goed.. wat doe je als je overal ja op zegt en je ook werkelijk overal zin in hebt.. dan krijg je van die meldingen van FaceBook; “U heeft vandaag 6 geplande evenementen”. Je kunt je dagen goed vullen op die manier, in ieder geval de weekenden alhoewel er op doordeweekse dagen vrijwel net zo veel te doen is tegenwoordig. Tijd voor rust en bezinning moet je gewoon inplannen.

Kansen.. en uitdagingen. Die ga ik graag aan. Met als gevolg dat ik dan weer prioriteiten moet stellen en keuzes moet maken tussen wat ik allemaal ben aangegaan en wat ik werkelijk allemaal aankan.

Enfin.. kansen en plannen zijn er genoeg. Komende tijd hoef ik mij zeker niet te vervelen.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.