Stilte voor de storm

Ik ben de laatste tijd nogal stil geweest. Niet dat ik niet geschreven heb maar heb weinig aandacht gehad voor de website. Dit komt vooral dankzij zoveel andere zaken die mij bezighouden. Een aantal daarvan zijn jullie welbekend, mijn schrijfambities bijvoorbeeld (buiten mijn site om zoals een roman/novelle), mijn studie cultuurwetenschappen of het deelnemen aan het sociale leven. Maar ook het organiseren van allerlei literaire of culturele evenementen behoort tot mijn bezigheden. WoordDingen is jullie al wel bekend mag ik aannemen. Het open podium voor taal in Breda wat ik samen met Eric de Munnik organiseer en presenteer. Maar daarnaast ben ik ook gestart met het organiseren van een evenement genaamd ‘Montmartre op de Heuvel‘.

Nou ja, gestart, dat liep eigenlijk al voor ik bedacht te starten met mijn studie. Niet gehinderd door enige kennis of ervaring besloot ik een half jaar geleden tot het organiseren van een cultureel evenement in Oosterhout. De aanloop er naartoe, al ver daarvoor, bestond uit het laten gaan van fantasieën over wat er mogelijk zou zijn op de Heuvel, een karakteristiek plein in Oosterhout. Samen met Leontine Moen (Applaus & Zo/Clown in de Klas, Rotterdam) en Lies Vervooren – Tolsma (Tante Betje, Oosterhout) allerlei wilde plannen spuien. Gaandeweg ontstond er een idee. En dat idee ben ik eind vorig jaar gaan uitvoeren.

Maar man o man, wat is dat een werk. Vooral ook omdat het de eerste keer is dat ik iets dergelijks organiseer. Er is vast veel te vinden op het internet over het organiseren van een cultureel evenement. Maar aangezien ik eigenwijs ben probeer ik het wiel opnieuw uit te vinden natuurlijk. Desalniettemin is er veel werk verzet. Inmiddels zijn we zo ver dat er een Facebook pagina is opgetuigd en dat we druk doende zijn met de organisatorische zaken zoals PR en planning/draaiboek voor de dag zelf.

Oh.. wellicht handig dat ik jullie vertel wat Montmartre op de Heuvel nu eigenlijk is. Montmartre (even afgekort) is een cultureel evenement in Franse sferen. Een evenement in de buitenlucht met straattheater, straatmuzikanten, kunstenaars (kunstschilders, dichters, fotografen etc.) en een brocante markt (wat brocante is? Euhm.. curiosa, tweedehands spullen maar dan het betere werk. Zeg maar semi-antiek tot antiek). De aankleding zal ook zoveel mogelijk in Franse sferen zijn. De horeca ondernemingen rondom de Heuvel dragen daar ook een steentje aan bij.

Goed. Een evenement dus met veel facetten. En dus ook een berg werk. Ik ben dan ook blij dat ik het niet in mijn eentje hoef te doen. De dames die samen met mij aan de wieg stonden van het geheel zijn om verschillende redenen niet meer in de picture (alhoewel er op de zijlijn nog meegedacht wordt door beiden) maar de leemte werd al snel opgevuld door twee anderen die mij hierin ondersteunen. Sjoerd van Dijk, vriend en fotograaf en Monique Broers van Spullen van Vroeger doen een behoorlijk deel van het werk samen met weer een aantal anderen die hand en spandiensten verrichten.

Het geheel zal plaatsvinden op 16 juni van dit jaar. Een datum die al ras naderbij komt. Er is nog behoorlijk wat werk te verzetten in combinatie met de studie. Dus ik zal waarschijnlijk tot die tijd niet veel werk posten of anderszins berichten plaatsen. Niet dat ik geheel stil blijf maar toch wel een stuk rustiger. Eigenlijk dus zoals de afgelopen weken. Maar nu dan wel met het verschil dat jullie weten waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.