Terugkijkend op het jaar

Bijna weer een jaar voorbij. Een jaar dat zo snel is gegaan en waarin ook zoveel is veranderd voor mij. Ik voel me tegelijkertijd verdrietig om wat ik ben kwijt geraakt als gezegend om wat ik gewonnen heb. De voornaamste veranderingen in het begin van het jaar vielen samen. Er is meer gebeurd en ook al een jaar of wat eerder maar deze twee waren wel de katalysator die de veranderingen in mijn leven in een stroomversnelling brachten.

Uit die veranderingen is mijn schrijverschap voortgekomen. Het schrijven en dichten heeft, door wat ik allemaal heb meegemaakt, een vlucht kunnen nemen. Ik was eigenlijk begonnen met schrijven na aansporing van een coach die het schrijven iedere keer weer terug zag komen in allerlei testjes. Als wens, als hobby, als kracht. Daar moest ik dus wel wat mee gaan doen volgens haar. Ik ben begonnen met alles wat mij is overkomen en dwars zat van me af te schrijven. Maar het voelde zo goed dat ik door ben blijven gaan. De coach had dus gelijk. Ik moest daar inderdaad wat meer mee doen.

Het heeft me dus veel gebracht maar wat het allemaal nog meer voortbrengt, daarvan had ik niet durven dromen. Ik zit boordevol ideeën. Nu nog ten uitvoer brengen. Verhalen schrijven, gedichten. Deze ook uitgeven (naast de debuutbundel volgend jaar). Kunst is om de hoek komen kijken. Ik wil zo graag mijn gedichten met beeldende kunst combineren. Of met muziek. Daarnaast heb ik een aantal gewenste activiteiten op het lijstje staan. Het organiseren van een groepsexpositie voor beeldende kunstenaars die lid zijn van dezelfde vereniging als ik. Of het organiseren van een kunst, cultuur en literatuur evenement in Oosterhout. Misschien ook wel het oprichten van een dichterspodium in mijn woonplaats. Projecten genoeg waar ik mij het komend jaar mee zoet wil gaan houden.

Het borrelt en rommelt in mijn hoofd van de ideeën. Het uitvoeren daarvan moet ik allemaal op een wat rustiger tempo doen dan wat nu in mijn hoofd zit natuurlijk maar ik voel me werkelijk vrij. Het is voor het eerst in mijn leven dat ik dit zo ervaar. Vrij om te doen wat in mij opkomt, vrij om te doen waar ik vrolijk van wordt, wat mij energie geeft.

Ik ben benieuwd wat het komend jaar brengen gaat.

Groei

Iedere dag weer – leer ik
Telkens opnieuw, voet voor voet
om uiteindelijk
te komen waar ik zijn moet

Ervarend –  vallend
Verbazend en pijnlijk
Maar komen zal ik er

Groeispurt met groeistuipen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.