Weer een berichtje

En dan zijn we weer een paar weken verder. Intussen heb ik natuurlijk niet stilgezeten. Zoals eerder vermeld ben ik druk bezig geweest met de organisatie van Montmartre op de Heuvel en uiteraard het evenement zelf.

Zware wissel

Het is de eerste keer dat ik een dergelijk evenement organiseerde en ik wilde zoveel mogelijk zelf meemaken en doen om te weten wat er in een draaiboek voor een dergelijk evenement (themamarkt) moet komen. Het werk is gedaan, het draaiboek is onderweg. Nu zeg ik dat wel zo simpel maar dat was het niet. Het gehele proces is best een behoorlijk zwaar traject geweest. Het heeft in ieder geval een zware wissel op mijn leventje getrokken. Man man man, wat is dat een werk. Veel voorbereiding in ieder geval en het was duidelijk dat er veel te weinig tijd voor was. In vier maanden iets dergelijks opzetten kan wel, maar niet als je het voor de eerste keer moet doen met een beperkt aantal mensen en een beperkt budget. Voor een volgende keer weten we nu in ieder geval dat het team uit een aantal mensen meer dient te bestaan en op de dag dat het evenement zelf gehouden wordt dienen er een stuk of wat vrijwilligers te zijn voor het opbouwen én afbreken.

Succes!

Het evenement zelf was evenwel een succes. Er was gerekend op een man of duizend maar volgens schatting van de aanwezige EHBO (die het aantal mensen voor inzet bepalen aan de hand van het aantal bezoekers) waren het zeker tweeduizend. Nu weet ik dat zelf niet zo alhoewel ik denk dat het wel zou kunnen kloppen als ik de dag zelf eens terugkijk. Ik heb lovende reacties gekregen vanuit diverse kanten, zelfs vanuit kanten waar ik ze niet verwacht had. Bezoekers, kraamhouders en artiesten waren enthousiast en allen gaven aan een dergelijk evenement vaker te willen zien en zeker terug te willen komen als ik het organiseer. Ook de pers was aanwezig en ik mocht in de diverse lokale bladen teruglezen dat het een leuk evenement was met misschien een enkele kanttekening. En daar leren we dan weer van.

Nasleep

En ja.. nasleep was er ook. Na afloop zijn er altijd restjes die afgewerkt moeten worden, dingen die niet goed zijn gelopen moeten worden besproken en opgelost als er nog zaken zijn die afgehandeld dienen te worden. Er zijn nog wat restjes. Zo moet er nog een algehele evaluatie komen met het team en andere betrokkenen. Het draaiboek moet afgeschreven worden en besproken. En er zijn wonden te helen.

Klaar

En dan is het klaar. Nou ja.. bijna dan. Dan komt het zelfonderzoek. Wat heb ik gedaan, wat heeft het me gekost en wat heeft het me opgeleverd:? Niet in materiële zin, dan zouden we snel klaar zijn namelijk, maar in immateriële zin. De studie die is blijven liggen moet wel worden opgepakt. Het schrijven moet weer worden opgestart en de energie die ik er in heb gestoken heb ik maar deels terug gekregen. Er zijn deuren geopend en deuren gesloten in deze periode. Wat het brengen gaat in de toekomst is nog onduidelijk. Maar dat er veel is veranderd, veel is gebeurd is duidelijk.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.