Yoga

Van één van de organisatoren van het Schrijfcafé Breda kreeg ik de uitnodiging om een keer deel te nemen aan een yogales. Zij geeft naast schrijflessen ook yogalessen en omdat wij op social media gesproken hebben over meditatie, mindfulness en dergelijke dacht ze dat yoga wellicht ook een leuke en goede activiteit voor mij zou zijn. Goed voor mij om mijn emoties en mijn ratio in balans te brengen. Maar ook omdat meditatie en yoga allebei uit gaan van het leven in het moment. In het hier en nu. Het is ook goed voor een schrijver om in het hier en nu te leven aangezien alleen daar creativiteit kan bestaan. Of zoals Julia Cameron het omschrijft: “Creativity occurs in the moment, and in the moment we are timeless”.

Ik heb even getwijfeld of het wat voor me is. Ik heb bij yoga altijd die beelden voor ogen waarin mensen ogenschijnlijk in de meest onmogelijke houdingen liggen, zitten of staan.

yoga-1145680_640
Dit dus…

Maar uiteindelijk viel het wel mee. Ja, ik bemerkte dat ik stram en stijf ben, en ja, ik voelde me een oud versleten mannetje toen ik eenmaal thuis het bed in kroop maar het bracht me wel een vorm van voldoening. Een vorm van rust en juist het feit dat ik met mijn neus op die stramheid en stijfheid werd gewezen (niet letterlijk, ik merkte het meer aan rug, benen, voeten, armen, handen, nek, schouders, stuitje.. maar niet mijn neus) doet mij beseffen dat ik misschien meer moet doen om dat lijf van me te verzorgen. En omdat Yoga en Meditatie hand in hand gaan verzorg ik ook mijn geest.

En creatief werd ik er zeker van. Ik heb ook echt zin om te schrijven, om te creëren.

Ik heb ervan genoten en ben Monique Smit dan ook dankbaar voor de gelegenheid om deze les te kunnen volgen. Ik ga kijken of ik hier meer mee kan. Wellicht meer lessen volgen en proberen om het, net als meditatie en mindfulness, in mijn leven in te kapselen.

3 reacties

  1. Walther, je hebt de oefeningen en houdingen actieef meegedaan je beschrijft nauwgezet wat je ervaren hebt en dat is een goed begin. Het bewust leren voelen wat er omgaat in je lichaam zonder oordelen is het uitgangspunt van yoga.Een mooie eerste stap op het yogapad. Je bent van harte welkom als je weer mee wilt doen en ik wens je veel plezier met oefenen. Namaste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.