Kort Verhaal: Gedachtenstroom

Hier sta ik dan. Met mijn poets-troep in mijn handen midden in de badkamer. Oh mijn god, wat gaat dit zwaar worden. Arno heeft zeker geen idee wat hij heeft veroorzaakt door zijn moeder uit te nodigen. Dat mens mag me toch al niet want ik heb moeders lievelingetje van haar afgenomen. Al vanaf het begin loopt ze me te bekritiseren en te veroordelen.

Wacht. Voor ik begin even een muziekje opzetten. Even terug naar beneden. Waar is mijn iPhone. Ah, daar ligt ie. Okay.. hoe ging het ook alweer? Versterker aanzetten was stap één. Okay.. dat kan ik. Waar is die afstandsbediening? Ah, daar. Zo. Die is aan. Wat was stap twee? Ahja, de bron selecteren. Euhmm Airplay geloof ik. Stap drie.. telefoon linken. Ah, hij is al verbonden. Snel zeg. Nu Spotify opstarten. Mooi.. dat werkt. Welke playlist pak ik vandaag.. oeh.. deze is wel leuk. Metalheads by Sonja.

Mooi. Nu die badkamer weer in. Schoonmoeder zal de boel wel controleren als ze binnenkomt. Oh mijn god wat ben ik zenuwachtig zeg. Waarom eigenlijk? Wil ik dat mens dan zo graag tevredenstellen? Nou ja, vooruit met die geit. Liever iets teveel doen dan morgenmiddag weer een afkeurende blik omdat ik het huis niet goed schoonmaak. Volgens haar dan. Dat ik daarvoor nog een dag vrij neem ook. Ik lijk wel gek. Waar zijn die huishoudhandschoenen. Oh, hier. Die gaan lastig aan zeg. Zoo, wat schoonmaakazijn met lavendel in die emmer, water erbij en schuren en soppen. Eerst de douchecabine maar, daar zit veel kalkaanslag op de tegels. Daar zal ze vast over vallen, en de deur mag ook wel.

Hmm.. schiet lekker op zo met die muziek. Hè.. wat nu weer. Waarom houdt het ineens op? Verdorie. Heb ik de iPhone niet opgeladen dan? Nou, ff die rot handschoenen uit. Zo lastig dat rubber. Hmm.. straks ook even de trap opruimen denk ik. Ze zal vast niets goeds te zeggen hebben over die spullen die erop staan. Nou. Wat is er nu mis? Hij staat gewoon aan? Er is verbinding. Waarom is er dan geen geluid? Wat stinkt het eigenlijk naar warm plastic hier? Oh shit, de versterker! Snel de stekker eruit. Nou.. Arno zal wel schelden.

En nu? Ik wil wel muziek bij dat werk want anders ga ik het niet volhouden. Oh.. wacht. De oude platenspeler. Die heeft een eigen versterker en er staan vast wel goede platen tussen de verzameling van Arno. Kijk. Deze LP is wel mooi. Fisher Z, Red Skies over Paradise. Geen idee maar de hoes spreekt me wel aan. Lang leve de hipster invloeden bij Arno zeg. Nou ja, op die baard na dan.

Zo, die staat op. Ongeveer een half uur duurt zo’n plaat geloof ik? Opschieten dan maar. Wat kraakt dat zeg… okay, gelijk maar wat spullen meenemen naar boven. Zoals de vuile sokken van Arno. Dat hij die niet zelf in de wasmand gooit snap ik echt niet. Die vent ziet gewoon niets. Ik laat ze niet voor niets al een paar weken liggen. Nou, bijna middag al. Gaat snel zo en ben nog niet eens fatsoenlijk begonnen. Arno zal zo wel thuiskomen. Kan hij mooi meehelpen. De trap kan hij wel doen. Dan doe ik de badkamer en het toilet wel en als hij dan nog beneden stoft en stofzuigt komt het vast wel goed. Morgenochtend de slaapkamer en de keuken nog  en dan is het mij wel gezegend. Ergens heb ik wel een grens hoor. Ah, daar is hij al. Pff, sta nu al te zweten maar die deur is kalkvrij nu.

Waarom vloekt hij nu zo? Oh.. natuurlijk, de versterker. En ik heb aan zijn LP’s gezeten. Hmm.. als ie niet snel ophoudt zoekt hij het maar uit met het eten vanavond. Mooi.. hij is stil. Heh? Hoor ik hem nu huilen? Wacht. Hier klopt iets niet. Zoo, die kolere handschoenen weer uit. En weer naar beneden. Ah, daar is hij. Op zijn knieën voor de versterker. Daar huilt hij toch niet om?

Even knuffelen. Wat zou er toch zijn? Toch even vragen. Ooh.. oh.. je moeder komt niet? Ziekjes? Yes!!! Oh, dat zal ik maar niet al te uitbundig zeggen of er vrolijk bij kijken. Goed, het is niet fijn voor hem natuurlijk. Hij keek er zo naar uit. Waarom ze al maanden niet geweest is snap ik niet, maar goed. Het is wel een opluchting voor mij. Even troosten maar. Zal zo wel goed komen en vanavond maar wat halen bij de chinees. Hij is er dol op en nu mag het wel even. Troostvoer. Het is ook echt een moederskindje hè. Nou, hij is al weer wat gekalmeerd. Tjonge jonge. En toch hou ik van hem. Goed.. even snel boven opruimen. Zal maar niet zingen en dansen nu.

 

Uitdaging van Famke om een verhaal te schrijven waarin de woorden Schoonmoeder, badkamer en LP voor komen. Heb er een proefje van gemaakt om een gedachtenstroom op te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven

Gelieve mijn rechten te respecteren.